Jagovanila / Strawberry and vanilla cream cake

Jagovanila
Jagovanila

Scroll down for recipe in English...

Dogodi se ponekad da zamislim krišku torte kakvu bih htjela uz popodnevnu kavu nedjeljom. Ali prijateljica koja dolazi na kavu voli nešto drugačije...Ne želim razočarati prijateljicu, ali i sebi želim ugoditi! 
Za dvije torte vremena nema! Dvije kreme su uvijek moguće! ! Voli ona i jagode, vaniliju ipak malo više...
A torta ...? Čudesna!


Jagovanila

Sastojci:
Biskvit: 
5 jaja, 250 g šećera, 100 g maslaca, 80 g čokolade za kuhanje, 60 ml mlijeka, 60 ml vrele vode, 250 g oštrog brašna, 1 vanil šećer, 50 g kakao praha, 2 žlice praška za pecivo, 1/ 2 žličice sode bikarbone, prstohvat soli,
200 ml kokosova mlijeka za namakanje, kojemu dodati nekoliko kapi ruma ( bijelog).

Krema od jagoda: 
500 g jagoda, 2 dl vode, 150 g šećera, 1 vanil šećer, 80 g škrobnog brašna, 50 g maslaca, 150 ml vrhnja za šlag

Vanil krema:
400 ml mlijeka, 3 žutanjka, 80 g škrobnog brašna, 80 g šećera u prahu, 2 vanil šećera, 50 g maslaca, 100 ml vrhnja za šlag.

Za izvana: 
150 - 200 ml vrhnja za šlag, listići badema, ekstrakt jagode...

Priprema: 

Postupak pripreme pogledajte u našem video receptu...

Za biskvit odvojiti bjelanjke i žutanjke. Istući čvrst snijeg od bjelanjaka i postupno dodati pola količine šećera i šećer vaniliju. Posebno izmiješati žutanjke i preostali šećer, dodati otopljenu čokoladu, mlijeko,vodu, 
brašno s kakaom i praškom za pecivo...
Sve izmiješati mikserom i rukom umiješati bjelanjke na kraju pažljivo da se što manje zraka istisne... 
Izliti u kalup s papirom na dnu, promjera 28 cm i peći 25 min na 170 - 180°C u zagrijanoj pećnici...
Provjeriti čačkalicom, ako na njoj ima tijesta nastavit još peći...Hladan biskvit rezati na 2x ( 3kore).

Krema od jagoda: Jagode samljeti, protisnuti kroz gusto sito. Dodati šećer, vanil šećer i prokuhati. 
Odvojiti dio sirupa i u njemu otopiti škrobno brašno i dvije tri kapi ružičaste boje za kolače, ako želite jaču boju kreme... 
Umiješati u prokuhali sirup i nastaviti kuhati kao puding. Umiješati maslac, razliti u plitku posudu i pokriti prozirnom folijom, da se ohladi i ne stvori korica. U hladno umiješati šlag.

Vanilija krema: Prokuhati mlijeko, vaniliju...Pjenasto izmješati šećer i žutanjke ... umiješati škrobno brašno i po malo vrelog mlijeka... Zatim sve to u mlijeko, promiješati, vratiti na vatru i kuhati kao puding...Umiješati maslac i razliti u plitku i široku posudu ...U hladno umiješati šlag!
Staviti koru na podlogu, namočiti mlijekom, staviti pola količine kreme od jagoda... drugu koru, namočiti i staviti vanilija kremu...
Izvana prekriti šlagom, ukrasiti listićima badema i komadićima badema obojanim ekstraktom jagode...


Jagovanila

*********************

Strawberry and vanilla cream cake

Strawberry and vanilla cream cake

It happens sometimes to imagine a slice of cake what I wanted with afternoon coffee on Sundays . But a friend who comes to coffee likes something different ... I do not want to disappoint my friend , and I want to please myself ! For two cake no time ! Two creams are always possible ! She loves strawberries , vanilla a bit more ... A cake ... ? Miraculous !

Strawberry and vanilla cream cake

Ingredients :
Biscuit: 
5 eggs , 250 g sugar , 100 g butter , 80 g of dark chocolate , 60 ml milk , 60 ml of boiling water , 250 g flour , 1 vanilla sugar , 50 g cocoa powder , 2 tablespoons of baking powder , 1/2 tsp baking soda , a pinch of salt , 200ml coconut milk for irrigation , which add a few drops of rum ( white ) .
Strawberry Cream :
500 g strawberries , 2 dl of water , 150 g sugar , 1 vanilla sugar , 80 g of density , 50 g butter , 150 ml heavy cream
Vanilla cream :
400 ml of milk , 3 egg yolks , 80 g of density , 80 g of powdered sugar , 2 vanilla sugar , 50 g butter , 100 ml heavy cream .
For the outside : 150 - 200 ml heavy cream , almond flakes , strawberry extract ...

Preparation:
The process of preparing look at our video recipe ...

For biscuit separate whites and yolks . Beat sturdy egg whites and gradually add half the sugar and vanilla sugar . In particular mix yolks and remaining sugar , add melted chocolate , milk ,water,  flour with cocoa and baking powder ...All mix and hand mix egg whites at the end carefully to minimize air squeezed out ... Pour into the mold with the paper at the bottom , a diameter of 28 cm and bake in oven for 25 minutes at 170 - 180 ° C in a heated oven ... Check with a toothpick ... cold biscuit cut at 2x ( 3 bark ) .
Strawberry Cream : 
Berries grind , pushed through a thick sieve . Add sugar , vanilla sugar and boil . Separate part of syrup and dissolve cornstarch in it and two or three drops of pink colour for cake , if you want a stronger color cream ... Stir in the syrup boil and continue to cook like a pudding . Stir butter , spilled into a shallow dish and cover with plastic wrap to cool and do not create a crust . The cold mix in the cream .
Vanilla Cream :
Boil the milk , vanilla ... foamy Mix sugar and egg yolk ... mix cornstarch and a little hot milk ... And all this in milk , stir , return to heat and cook the pudding ... Stir butter and spilled into a shallow and wide dish ... the cold mix cream !
Place the crust on the surface , soak the milk , put half the amount of cream strawberry ... another sheet , soak and put the vanilla cream ... Outside covered with whipped cream , decorate almond slices and chopped almonds colored with extract.
Strawberry and vanilla cream cake

Primjedbe